Ілюстрація REUTERS

Харківське підприємство "Турбоатом" уклало контракт на виробництво турбін для вітчизняної гідроенергетики на суму 1,27 мільярда гривень.

Читайте такожГройсман назвавши умови енергетичної незалежності України

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який сьогодні перебуває з візитом у Харківській області.

Відео дня

"Цей контракт передбачає роботу для 25 тисяч українських працівників, інженерів, проектувальників. Це робота на українську економіку, українську незалежність", - сказав він.

Як додав прем'єр на своїй сторінці в Twitter, мова йде про реконструкцію двох гідроагрегатів Кременчуцької ГЕС. Проект "Турбоатом" буде спільно реалізовувати з іншим харківським підприємством – "Електроважмашем".

Як повідомляв УНІАН, у лютому "Енергоатом" і "Турбоатом" уклали контракт на виробництво турбін на суму 500 мільйонів гривень.

Довідка УНІАН. "Турбоатом" (м. Харків) виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється по замкнутому циклу: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробувань і відвантаження.

До структури "Турбоатома" входять два спеціальні конструкторські бюро, технологічні підрозділи, науково-дослідні лабораторії, заготівельна база, механообробне виробництво, випробування енергетичного обладнання. Управління державною часткою акцій ПАТ "Турбоатом" здійснює Фонд державного майна України, якому належить 75,22% акцій.