У Кабміні назвали це найпотужнішим ударом по корупції / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" згідно з урядовою постановою має у 2019 році забезпечити всіх споживачів лічильниками газу.

Читайте такожКабмін скоротив норму споживання газу для населення без лічильників

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ході Години запитань до уряду в парламенті.

Відео дня

"Є постанова уряду про те, щоб "Нафтогаз" цього року забезпечив всіх українських громадян лічильниками. Це буде найпотужнішим ударом по корупції та (дозволить - УНІАН) проводити облік всього газа в країні", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня Кабінет міністрів доручив "Нафтогазу" забезпечити всіх громадян України безкоштовними газовими лічильниками. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, у рішенні зазначено, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі має врахувати кошти, які будуть витрачені на лічильники, у фінансовому плані "Нафтогазу".

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв зазначив, що компанії для установки газових лічильників домогосподарствам необхідно укласти прямий контракт зі споживачами, а також передбачити у своєму фінплані відповідні кошти.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.