АМКУ почав розглядати справи про збільшення частки «ДТЕК Нафтогаз» у двох обленерго / фото УНІАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) у березні почав розгляд справ щодо концентрації на ринку передачі електроенергії у зв'язку з придбання компанією «ДТЕК Нафтогаз», яка входить в структуру енергохолдингу «ДТЕК», акцій «Київобленерго» і «Одесаобленерго».

Читайте такожАМКУ не побачив у діях ДТЕК Ахметова зловживання монопольним становищем

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Відео дня

Згідно з повідомленням, придбанням «ДТЕК Нафтогаз» акцій ПАТ «Київобленерго» і АТ «Одесаобленерго» забезпечує перевищення 50% голосів у вищих органах управління цих товариств.

«Зазначені концентрації відбуваються на ринку передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами в територіальних межах Київської та Одеської областей, де розташовані відповідні електричні мережі», - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що «з метою повного об'єктивного розгляду Комітетом справ, за наявності інформації, яка може вплинути на прийняття рішення у справі по суті», АМКУ просить зацікавлених осіб надсилати інформацію, зауваження та пропозиції щодо зазначених концентрацій.

Як повідомляв УНІАН, на початку січня 2019 року ДТЕК оголосив про укладення договорів купівлі-продажу 68,2949% акцій «Одесаобленерго» і 93,9978% «Київобленерго», підконтрольних власнику низки обленерго - компанії VS Energy.

16 січня «ДТЕК Нафтогаз» стала власником 24,99% акцій «Київобленерго», що раніше належали компанії VS Energy.

30 січня ДТЕК Нафтогаз» стало власником 16,7% акцій «Одесаобленерго», що раніше належали компанії VS Energy.

Довідка УНІАН. ДТЕК – найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» бізнесмена Ріната Ахметова.

За інформацією ЗМІ, група VS Energy, яка належить російським бізнесменам, контролює 10 українських обленерго: «Київобленерго», «Чернівціобленерго», «Закарпаттяобленерго», «Одесаобленерго», «Херсонобленерго», «Рівнеобленерго», «Житомиробленерго», «Хмельницькобленерго», «Кіровоградобленерго» і «Миколаївобленерго».