Ілюстрація REUTERS

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що протягом останнього року реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" зупинилося і не рухається в напрямку відкритості, прозорості та європейської інтеграції.

Читайте такожРеформа ГТС: "Нафтогаз" залучивши консультантів PwC

Про це Розенко заявив в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

"На мою думку, протягом останнього року реформування НАК "Нафтогаз" зупинилося і не рухається в напрямку відкритості, прозорості та європейської інтеграції. Хоча всім відомо, як повинен розвиватися НАК "Нафтогаз", як його розділити. Але комусь дуже вигідно зберегти статус-кво, перечекати вибори, дочекатися новий уряд", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що "Нафтогаз" провалив програму з нарощування видобутку вітчизняного газу. Крім того, НАК досі не виконав відділення газотранспортних активів – анбандлинг.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.