Кабмін близький до продовження контракту з Коболєвим / фото УНІАН

Кабінет міністрів на засіданні 20 березня буде приймати рішення про продовження на рік контракту з головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

Читайте такожГройсман доручити "Нафтогазу" та Мінфіну розпочати переговори з МВФ щодо тарифів на газ

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на джерела.

Відео дня

За даними джерел ЕП, відповідної домовленості між урядом і Наглядовою радою НАК було досягнуто після переговорів 15 березня.

Також із джерел ЕП стало відомо, що в уряді таку можливість не виключають. Водночас, відзначається, що поки немає кінцевих домовленостей між Кабміном і НАК.

"Начебто є три пункти, за якими вони ще не дійшли згоди — це заробітна плата, домовленості щодо анбандлингу і видобутку газу", — повідомило джерело.

У "Нафтогазі" цю інформацію не коментують.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що новий контракт із головою правління "Нафтогазу", який підпишуть після проведення конкурсу, передбачатиме ринкову зарплату і чіткі вимоги до діяльності компанії.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня на засіданні уряду Гройсман заявив, що Кабмін не буде продовжувати дію контракту з Коболєвим, який закінчується 22 березня, а з 23 березня буде оголошено відкритий і публічний конкурс з участю міжнародних партнерів на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».

У свою чергу Коболєв заявив, що рішення уряду про непродовження контракту з ним і оголошення конкурсу на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України» суперечить українському законодавству й духу реформ. Коболєв зазначив, що Кабмін не має повноважень приймати кадрові рішення, оскільки для цього в «Нафтогазі» було створено Наглядову раду.