Ілюстрація REUTERS

Комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики підтримав в понеділок проект поправок до газової директиви ЄС, що стосується проекту газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також«Газпром» придумавши, як «Північний потік-2» може обійти газові директиву Євросоюзу - ЗМІ

Про це прес-служба комітету повідомила в Twitter. Згідно з повідомленням, проект підтримали 33 члени комітету, 8 виступили проти.

Відео дня

Далі документ повинен бути схвалений на пленарній сесії Європейського парламенту та Раді ЄС. Очікується, що євродепутати розглянуть питання в квітні.

Потім нові правила всі країни ЄС повинні включити у свої національні законодавства, пише «Європейська правда».

Метою запропонованих поправок є забезпечення того, щоб правила, що регулюють внутрішній ринок газу в ЄС, застосовувалися до газотранспортних ліній між державою-членом і третьою країною.

В ЄС хочуть, щоб поправки до директиви набрали чинності до запуску "Північного потоку - 2". Очікується, що газопровід введуть в експлуатацію до кінця 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1».

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він повинен з'єднати російську Усть-Лугу та німецький Грайфсвальд.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».