Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" залучила незалежного аудитора для розслідування операцій з продажу газу компанії "ЕРУ Трейдінг" у 4 кварталі 2018 року через можливий конфлікт інтересів в діях керівника інтегрованого газового бізнесу НАК Андрія Фаворова, який раніше був акціонером "ЕРУ Трейдінг".

Читайте також"Нафтогаз" створив газовий і нафтовий дивізіони

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Відео дня

"У доповнення до стандартних внутрішнім процедурам перевірки "Нафтогаз" залучив незалежного аудитора-розслідувача. Зараз експерти аналізують наявність конфлікту інтересів і дають оцінку окремим операціям, щодо яких виникла підозра у відхиленні від стандартних ринкових практик", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що наглядова рада зробить остаточні висновки за результатами незалежного аудиторського розслідування. "Компанія повідомить громадськості про висновки наглядової ради", - цитує прес-служба слова голови комітету спостережної ради з аудиту та ризиків Бруно Лескуа.

Як повідомляв УНІАН, раніше виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко звернувся до Наглядової ради нацкомпанії з проханням перевірити наявність корупційних схем при продажу газу в четвертому кварталі 2018 року, до яких причетна компанія "Еру Трейдинг".

6 березня голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв заявив про те, що нацкомпанія проведе розслідування з залученням незалежного аудитора з приводу обґрунтованості продажу газу за дисконтною ціною компанії "Еру Трейдинг", акціонером якої раніше був чинний керівник газового напрямку Андрій Фаворов.

В середині січня "Нафтогаз" створив дивізіони "Газ" та "Нафта". Керівником дивізіону "Газ" призначений Андрій Фаворов (екс-співвласник групи компаній "ЕРУ"), він курирує питання видобутку газу, оптової торгівлі та роздрібного продажу газу.