Аксенов / REUTERS

Про це повідомив російський "глава Криму", Сергій Аксьонов, передає Крим.Реалії.

«Частина генераторів була викрадена. Мною дано доручення кримським підрозділам ФСБ та МВС. 28 електрогенераторів вже повернуто, чотири з них були продані. Заарештовано кілька людей у цій справі», - сказав Аксьонов журналістам у Сімферополі 16 квітня.

За його інформацією, Крим отримав 1400 дизельних електрогенераторів і 13 мобільних газотурбінних електростанцій потужністю 22 МВт кожна.

Відео дня

Читайте такожПоклонська стала "прокурором Криму", тому що більше ніхто не хотів - Аксьонов

«Низка цих генераторів опинилися у приватних компаній, мережевих компаній. Замість того, щоб встановлювати в лікарнях, пологових будинках, ті, хто відповідав за розподіл техніки, віддавали їх своїм друзям і знайомим», - сказав Аксьонов.

Він запевнив, що щойно будуть налагоджені поставки електроенергії до Криму через Керченську протоку все обладнання із Криму повернуть федеральному уряду.

Кримський півострів забезпечується електроенергією з материкової України. У кінці 2014 року на півострові почалися регулярні відключення електрики. Як пояснили тоді у Міненерго України Крим був відключений від електрики за порушення лімітів споживання електроенергії.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Керчі зник будмайданчик, на якому Аксьонов заклав капсулу з "листом нащадкам".