Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході роботи Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин. 

Відео дня

«Ми плануємо відкрити наші сховища міжнародним трейдерам, що може допомогти знайти фінансування», - сказав він, додавши, що на сьогодні також тривають переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про надання кредитів на закупівлю газу. 

«Є прогрес з ЄБРР і IFC, водночас ми розглядаємо й інші можливості», - зазначив Демчишин. 

Читайте такожЄвросоюз шукає варіанти фінансування закачування газу до українських сховищ

Як повідомляв УНІАН, Україна з березня 2015 року веде переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком та іншими міжнародними фінансовими інституціями про надання кредитів для закачування природного газу до підземних сховищ у літній період, щоб створити необхідний запас палива на наступний опалювальний сезон та забезпечити безперебійний транзит російського газу до ЄС. 

Для створення необхідних запасів газу в ПСГ до наступного опалювального сезону Україні необхідно близько 1,5 млрд дол

За словами Демчишина, Україна до наступного опалювального сезону повинна накопичити в своїх підземних сховищах 19 млрд куб. м газу.