МВД расследует новое дело против структур Фирташа / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України розпочав службове розслідування щодо посадових осіб НАК «Нафтогаз України» за завдання збитків державі на суму 5,7 млрд грн в результаті змови з групою компаній Ostchem Дмитра Фірташа, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду.

«Міністерство внутрішніх справ почало розслідування щодо розтрати державного майна посадовцями «Нафтогазу» у змові з компаніями групи Ostchem, в результаті чого державі завдано збитків на суму 5,7 млрд грн», - сказав очільник уряду.

Читайте такожУкраїна заощадила $3,4 мільярда завдяки газу з Європи та відмові від посередників

Відео дня

Також прем'єр-міністр наголосив на необхідності ретельно контролювати діяльність «Нафтогазу».

«Я прошу міністра внутрішніх справ України взяти під особистий контроль розслідування справи про мільярдні розкрадання», - сказав Яценюк.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство внутрішніх справ завершить розслідування у справі екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його колишнього заступника Василя Стоєцького в найближчі кілька місяців.

Бочковскому і Стоєцькому інкримінують організацію злочинних схем із закупівлі палива у приватних компаній за завищеними цінами. Їх затримали 25 березня прямо на засіданні уряду.