Коломойский / Фото УНИАН

Зниження видобутку нафти «Укрнафтою» пов'язано з тим, що в період до 2006 року, а також з грудня 2007 по лютий 2010 року компанія не одержала жодної ліцензії на розробку нових родовищ, сказав журналістам член наглядової ради «Укрнафти» Ігор Коломойський під час засідання наглядової ради компанії.

Читайте такожКоломойський: Укрнафта виплатить рентні платежі, коли їй поверне борги Нафтогаз

«Коли прем'єр-міністром стала шановна Юлія Володимирівна Тимошенко, вона дала чіткий наказ: жодних ліцензій «Укрнафті» не видавати. Це тривало до 2006 року. Потім якийсь час був Янукович - з кінця 2006-го до кінця 2007-го. Потім знову прийшла Юлія Володимирівна, і подивіться на криву (графік падіння видобутку нафти - УНІАН) - починаючи з 2007 року і до 2010, бачите, відразу різкий провал, і різке падіння. Ось вони, наслідки, коли «Укрнафті» не видали жодної ліцензії з грудня 2007 року до лютого 2010 року", - сказав Коломойський.

Відео дня

При цьому голова правління «Укрнафти» Пітер Ванхеке відзначив, що діючі родовища виснажені, оскільки «Укрнафта» веде там видобуток з 70-х років минулого століття.

Довідка УНІАН. ПАТ «Укрнафта» – найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти і конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні.

«Укрнафта» володіє шістьма регіональними виробничими підрозділами («Охтирканафтогаз», «Чернігівнафтогаз», «Полтаванафтогаз», «Долинанафтогаз», «Надвірнанафтогаз», «Бориславнафтогаз»), трьома газопереробними заводами (Гнідинецький, Качанівський, Долинський), а також трьома буровими управліннями (Охтирське, Прилуцьке і Прикарпатське) і значною кількістю інших нафтосервісних підрозділів.

Читайте також«Укрнафта» заперечує присутність озброєних осіб на своїй території

Крім того, «Укрнафта» є одним із найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції «Укрнафти» включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (Київ). Депозитарні розписки на акції «Укрнафти» торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.