Україна і Росія готуються до газових переговорів / Фото УНІАН

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що уряд РФ може надати знижку на газ для України з 1 липня на два квартали - до кінця року.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав журналістам у Москві.

«Це питання буде опрацьовано до кінця червня. Це обговорюється: на один квартал чи два квартали, до кінця року. Є різні варіанти. Ми ще в уряді це питання маємо обговорити», - сказав Новак.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову від 31 березня №295 про надання Україні знижки на газ у другому кварталі цього року в розмірі експортного мита, але не більш як 100 доларів за тисячу кубометрів. Раніше ця знижка надавалася за «Харківською угодою» в обмін на продовження терміну перебування ЧФ РФ у Криму, але була скасована російською стороною в односторонньому порядку після анексії.

Читайте такожПорошенко: монополії та шантажу "Газпрому" покладено край

9 квітня президент РФ Володимир Путін заявляє, що знижки на газ для України повинні використовуватися таким чином, щоб ціна була порівнянна з ціною для сусідніх з Україною країн.

«Що стосується знижок, то їх потрібно використовувати таким чином, щоб ціна для України була порівнянна з регіональними цінами, маю на увазі сусідні з Україною країни», - сказав Путін.

Із 1 квітня діє нова ціна на постачання російського газу до України у 247,18 дол. за тис. куб. м.