Фото УНИАН

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Forbes.

Відео дня

"У середньостроковій перспективі можливе створення міжнародного консорціуму з управління "Енергоатомом" з європейськими та/або американськими інвесторами", - сказав Демчишин.

При цьому він припустив, що певну частку компанії можна буде продати для того, щоб з'явився новий, більш ефективний власник, який допомагатиме державі керувати цим активом.

Читайте також"Енергоатом" збільшив дохід від реалізації електроенергії майже на 50%

Як повідомив журналістам під час прес-ланчу 5 червня президент «Енергоатому» Юрій Недашковський, у компанії розроблений проект закону, в якому досить гнучко прописані умови корпоратизації «Енергоатому» з урахуванням міжнародного досвіду.

«Ми бачимо, що це має бути нормальне акціонерне товариство, з наглядовою радою з гідних людей зі світовим ім'ям, які мають досвід в атомній галузі. Акції такого АТ можуть бути передані в управління таким компаніям, як Areva або Westinghouse - реальним гравцям на світовому ринку», - зазначив Недашковський.

На його думку, на першому етапі корпоратизації всі 100% акціонерного товариства мають залишатися під контролем держави, при цьому втручання чиновників у процес діяльності компанії буде мінімальним.

«Сенс АТ у тому, що власник відділений від керуючих. Ми хочемо згадувати наших держчиновників тільки у питаннях податків або читаючи новини. А зараз ми будь-який чих погоджуємо - зарегульовано все до неможливості», - сказав очільник «Енергоатому».

Довідка УНІАН. Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» - найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва близько 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На «Енергоатом» покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.