Фото УНИАН

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі 5 каналу в п'ятницю ввечері, передає Українська Правда.

"Газпром" заявляє, що він постачає туди газ. Ми цього підтвердити не можемо, бо немає можливості перевірити вузли обліку газу, оскільки там тривають військові дії. Ми очікували, що "Газпром", можливо, підніме це питання в Стокгольмському арбітражі. Але вони цього не зробили", - зазначив Коболєв.

Читайте такожНовак: Росія продовжить постачати газ на окуповану територію Донбасу

Відео дня

"Якщо почалося постачання російського газу на ту (окуповану) територію, я думаю, що ця ситуація буде вимагати ретельного вивчення й можливо певних слідчих дій", - додав він.

"Наскільки законно, наскільки коректно постачати газ організаціям, які мають ознаки тероризму. Я думаю, що це питання буде вирішуватися найближчим часом. Ми зацікавлені в тому, щоб ця ситуація розглядалася на міжнародному рівні. Нам немає чого приховувати", - заявив Коболєв.

Читайте такожУкраїна не буде поставляти газ на окупований Донбас - Демчишин

Як повідомляв УНІАН, за словами голови "Нафтогазу", Україна досить спокійно обходиться без російського газу, як і минулого літа. Коболєв відзначив, що російський газ без відомої "знижки" – неконкурентний.