Финляндия подала иск к

Фінська компанія Gasum Oy подала позов в Стокгольмський арбітраж з вимогою переглянути ціни на експорт газу, передає «Газета.Ru» із посиланням на звіт "Газпрому" по міжнародним стандартам фінансової звітності.

Позов поданий до дочірній структури «Газпрому» — компанії «Газпром експорт». Gasum вимагає переглянути ціну на природний газ, що поставляється в Фінляндію, і змінити формулу ціни; знизити рівень take-or-pay або, альтернативно, знизити річні контрактні кількості (РКК) до рівня, рівного загальній кількості природного газу, який може перебувати в обігу на фінському ринку з урахуванням ціни, визначеної арбітражем.

Читайте також"Газпром" побоюється посилення санкцій з боку США і ЄвросоюзуРосійська компанія повинна визначитися з кандидатурою свого арбітра протягом 30 днів.

Відео дня

Фінська компанія Gasum Oy на 75% належать фінського уряду, ще 25% належать «Газпрому».

У п'ятницю, 14 серпня, стало відомо, що «Газпром» в червні уточнив суму позову до «Нафтогазу» до $29,2 млрд. Раніше повідомлялося, що «Газпром експорт» підтвердив подачу позову в Стокгольмський арбітраж через закупівельні ціни газу в Туркменії.