REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Брюсселі європейський комісар з питань клімату Аріас Каньєте.

Відео дня

За його словами, на останньому раунді газових переговорів не було досягнуто прогресу, оскільки "не було політичної волі досягти угоди". "Комісія продовжуватиме двосторонні переговори на рівні міністрів", - сказав єврокомісар.

Каньєте зазначив, що переговори з українським міністром енергетики Володимиром Демчишиним пройдуть 27 серпня у Відні у рамках саміту Західних Балкан за участю віце-президента ЄК з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича, а з міністром енергетики Росії - на початку вересня.

Читайте такожДати газових переговорів України, Росії і ЄС ще немає - Єврокомісія

Як повідомляв УНІАН, 19 серпня міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що двосторонні переговори з питань забезпечення поставок газу в Україну у форматі Україна - Єврокомісія, заплановані на 27-28 серпня, пройдуть за участю представників уряду США.

«27-28 буде зустріч у Відні. На ній планується участь американських партнерів. Вона буде наступним етапом (у газових переговорах - УНІАН). Американську сторону представлятиме уряд. Це буде двосторонній формат, і американська делегація братиме участь неофіційно», - сказав Демчишин.

Читайте такожЄК: Україні для проходження зими потрібно ще 5,5 мільярда кубометрів газу

Сторони планують виробити спільну позицію для того, щоб до середині вересня вийти на тристоронні переговори про поставки газу за участю російської сторони.