REUTERS

Ціни на нафту зросли майже на 4% завдяки несподіваному зниженню запасів нафти в США і зростанню світових фондових ринків, повідомляє Рейтер.

На середину дня ф'ючерси на Brent подорожчали на $1,66 до $44,80 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $1,52 до $40,12.

Запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 5,5 мільйона барелів, за даними Управління енергетичної інформації, за прогнозу зростання на 1 мільйон барелів. Але деякі аналітики попереджають, що це падіння може бути разовим.

Відео дня

"Це несподіване зниження запасів, швидше за все, пов'язано зі скороченням імпорту, тому минулий тиждень міг бути нетиповим", - сказав інвестиційний аналітик Phillip Futures Pte Ltd Деніел Енг.

Зростання американських фондових ринків у середу частково заспокоїв інвесторів, що побоюються уповільнення зростання китайської економіки. Крім цього, в середу вийшла сприятлива економічна статистика США: обсяг замовлень на товари тривалого користування в липні зріс на 2,2 відсотка, що набагато перевищило прогноз і стало максимальним зростанням з червня минулого року.

"Це говорить про те, що компанії продовжували збільшувати інвестиції в початку третього кварталу за їх підвищенням у кінці другого кварталу", - йдеться в звіті банку ANZ.

Читайте такожЕквадор став видобувати нафту собі в збиток

Банк Standard Chartered знизив прогноз середньорічної ціни Brent цього року на $10 до $54 за барель, а прогноз на 2016 рік - на $20 до $63. Банк знизив прогнози для WTI до $48 в 2015 році і $58 в 2016 році.