REUTERS

Про це компанія заявила у меморандумі останнього випуску єврооблігацій в розділі «Фактори ризику», пише РБК.

«Останні рішення суду, винесені проти Російської Федерації за позовами Hulley Enterprises Limited (Cyprus), Yukos Universal Limited (Isle of Man) і Veteran Petroleum Limited (Cyprus) можуть піддати нас ризику потенційних судових розглядів, примусового виконавчого провадження», — йдеться в меморандумі.

Відео дня

У ньому також сказано, що компанія вважає «необґрунтованим» будь-який потенційний позов проти неї, пов'язаний з арбітражним розглядом у справі ЮКОСа. «Але якщо заявники намагатимуться заволодіти нашими активами, можливо, нам доведеться брати участь у судовому процесі. Якщо ми програємо в захисті своїх активів, деякі з них можуть бути вилучені. Це буде мати негативний вплив на наш бізнес, фінансовий стан та результати операцій», — йдеться в документі «Газпрому».

«У меморандумі завжди перераховуються всі ризики», — пояснив представник «Газпрому».

Читайте такожЄвропа нагадала Росії про виплати по справі ЮКОСа: Кремль це робити не планує

Влітку 2014 року Гаазький суд ухвалив, що Росія зобов'язана компенсувати «експропріацію майна» колишнім акціонерам ЮКОСа, виплативши їм $50 млрд.

У червні 2015 року французькі і бельгійські судові пристави приступили до виконання судових рішень про арешт майна Росії.