REUTERS

Станом на 9:00 мск на Інтерконтинентальній біржі в Лондоні вартість грудневого ф'ючерсу на північноморську суміш Brent впала майже на 3% до $46,1 за барель, повідомляють Ведомости.

На той же час вартість грудневого ф'ючерсу на легку нафту WTI опустилася більш ніж на 2% до $43,2 за барель.

Нафтовий ринок продовжує реагувати на статистику, опубліковану Американським інститутом нафти (API). Згідно з даними API, запаси комерційної нафти в США протягом минулого тижня збільшилися на 6,3 мільйона барелів.

Відео дня

Читайте такожНа ринку нафти розгорається цінова війна між Саудівською Аравією та Росією

Як повідомляв УНІАН, ОПЕК прогнозує знижений попит на свою нафту в найближчі роки.

У доповіді картелю прогнозується невелике зниження видобутку до 2019 року, а середньорічна ціна кошика нафти, що видобувається в країнах ОПЕК, за розрахунками організації, складе 55 доларів за барель у цьому році і буде зростати на 5 доларів на рік до 80 доларів у 2020 році.

ОПЕК встановила обмеження на видобуток 30 мільйонів барелів на добу, але реальне виробництво перевищує цей обсяг. Організація обговорить політику в галузі видобутку на нараді 4 грудня.

У доповіді прогнозується зростання ринкової частки і видобутку ОПЕК після 2020 року за рахунок скорочення виробництва сланцевої нафти і газоконденсатних рідин.