Фото УНИАН

Про це сьогодні під час брифінгу у Житомирі повідомила Міністр з питань міжнародного співробітництва з метою розвитку Швеції Ізабелла Льовін, повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської міської ради.

Читайте такожМінфін пропонує з 1 січня вдвічі знизити ренту для приватних газовидобувних компаній

За словами міністра, "якщо Україна зможе довести свій рівень споживання енергетичних ресурсів до рівня, скажімо, Польщі, тоді не доведеться взагалі імпортувати газ. Це дійсно матиме вплив як на економіку, так і на розвиток енергоефективності та рішень, які існують у цій сфері. Я вважаю, що Україна зможе добитися значних успіхів на цьому шляху».

Відео дня

Льовін переконана, що Україна зможе уникнути екологічних проблем завдяки переходу від «викопних» видів палива до відновлювальних видів енергії. «Дуже важливими є рішення, які пропонуються у сфері енергоефективності. Швеція мала вирішити цю проблему, коли наступила криза у нафтовій сфері 1970 року. Ми бачимо, що в Україні існує величезний потенціал, оскільки зараз Україна використовує втричі більше енергоресурсів на одиницю ВВП, ніж у середньому в країнах ЄС", - зазначила міністр.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні посольство Швеції в Україні, Шведська торгова та інвестиційна рада у партнерстві з Житомирською міською радою провели у Житомирі ІІ Шведсько-український форум з енергоефективності та чистих технологій. На форумі прозвучало, що Швеція надає щороку близько 25 млн євро на фінансування у сфері реформ, які виконуються в Україні. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат.