фото: УНІАН

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У рамках робочого візиту до Брюсселя, під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем Клімкін наголосив на необхідності подальшого збільшення реверсних поставок газу в Україну з території держав-членів ЄС та закликав Брюссель вжити заходів з метою якнайшвидшого відкриття великого реверсу зі Словаччини.

Читайте такожЄврокомісія підтвердила отримання листа від 10 країн ЄС з критикою "Північного потоку-2"

Відео дня

Клімкін також закликав Єврокомісію активно протидіяти реалізації таких "політично мотивованих проектів Росії, як "Північний потік-2", які не відповідають ні інтересам України, ні інтересам ЄС".

У свою чергу, Шефчович відзначив важливу роль України в забезпеченні енергетичної безпеки Європи і наголосив, що Україна довела свою надійність як країна-транзитер російського газу.

Читайте такожСловаччина назвала "Північний потік-2" загрозою для ЄС

«Окрему увагу було приділено питанням залучення інвестицій ЄС у модернізацію української газотранспортної системи, що підвищить енергетичну безпеку України та Євросоюзу… Сторони домовилися продовжити активну взаємодію для проведення глибоких структурних реформ газового сектору України та забезпечення її важливої транзитної ролі», – мовиться також у повідомленні.