REUTERS

"Газпром" у 2015 році залучив понад 7 мільярдів доларів позикових коштів, у тому числі з ЄС і США, заявив в інтерв'ю журналу "Газпром" заступник голови правління компанії Андрій Круглов, повідомляє Прайм.

"У 2015 році ми залучили позикові кошти у розмірі понад 7 мільярдів доларів, отримували фінансування від широкого кола кредиторів, включаючи європейських і американських, розмістили єврооблігації", - пояснює Круглов.

Читайте такожУкраїна визнала "Газпром" монополістом, який зловживає своїм становищем

Відео дня

Відповідаючи на питання, чи позначилися на показниках роботи "Газпрому" антиросійські санкції, він зазначив, що головна компанія "Газпром" не знаходиться під фінансовими санкціями США і ЄС, а фінансові обмеження з боку Канади не мають істотного впливу на роботу. У цьому сенсі санкції значно не вплинули на можливості "Газпрому" залучати позикові кошти, каже він.

Читайте також"Газпром" вибув з десятки провідних енергокомпаній світу – скотився на 43-те місце

"При цьому на "Газпром" поширюється ряд санкцій, пов'язаних із обмеженням закупівель обладнання та послуг з ряду країн для розробки глибоководних родовищ, арктичного шельфу і сланцевих родовищ нафти в Росії. Ці обмеження мають вкрай незначний вплив на діяльність компанії, завдяки тому, що ми видобуваємо практично весь обсяг нафти і газу на родовищах, що не потрапляють під санкції, а також завдяки використанню обладнання вітчизняного виробництва", - пояснив Круглов.

Читайте також"Газпром" визнав проблеми через санкції: обладнання немає, проекти дорожчають

Він також зазначив, що проти "Газпром нефти" і Газпромбанку діють також санкції, що обмежують залучення зарубіжного фінансування. Тим не менш, компанії задовольняють свої потреби у залученні позикових коштів, запевняє Круглов.