REUTERS

Вартість нафти на торгах понеділка повернулася до негативної динаміки на тлі побоювань за надлишок пропозиції на ринку сировини напередодні публікації у середу даних Міненерго США щодо запасів нафти в країні, повідомляє Прайм з посиланням на дані бірж.

"За станом на 08:37 вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,53% - до 37,72 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI незначно перевищує вартість нафти Brent, але також дешевшає, зменшуючись на 0,96% - до 37,73 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

За підсумками торгів четверга ціни на нафту показали зростання в межах 2% на тлі значного зниження запасів у США, а також позитивних даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes по динаміці бурових установок за тиждень і послаблення долара. Однак на настрій інвесторів продовжують впливати новини з США про скасування 40-літньої заборони на експорт сирої нафти, що може суттєво збільшити пропозицію на ринку.

Відео дня

Зазначається, що на цьому тлі увагу учасники торгів зосереджено на майбутній публікації даних щодо тижневих запасів нафти в США. Минулого тижня Міненерго країни повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (не враховуючи стратегічний резерв) протягом тижня, що завершився 18 грудня, несподівано скоротилися на 5,9 мільйона барелів - до 484,8 мільйона барелів. Аналітики, навпаки, очікували, що показник збільшився на 1,083 мільйона барелів. Дані значно підтримали позитивну динаміку цін на нафтовому ринку.

Читайте такожУ Росії загострюються проблеми: США розпочнуть експорт нафти одразу після Нового року

"Через відсутність великих макроекономічних новин протягом тижня, який буде коротким у зв'язку зі святами, ринки будуть уважно чекати щотижневі дані по запасах нафти в США від Міненерго", - сказав в інтерв'ю агентству Франс Прес аналітик компанії EY Санджив Гупта (Sanjeev Gupta).

Читайте такожКремль закликав нафтовиків підготувати стрес-сценарії з барелем по $30

Одночасно трейдери очікують обмежені зміни в цінах після різдвяних святкувань і напередодні новорічних свят, які спричиняють зниження обсягу торгів та зростання волатильності цін.