бе

«Ціни на світлі нафтопродукти повинні відреагувати на різке падіння нафти протягом наступних двох тижнів... Про це домовилися сьогодні на нараді міністр енергетики Володимир Демчишин і ключові нафтотрейдери», - сказано в повідомленні Міненерговугілля.

Читайте такожЯценюк вирішив розібратися з трейдерами, чому ціна на нафту падає, а на бензин - ні

У той же час, як відзначили в міністерстві, представники компаній, які постачають бензин і дизельне паливо, підкреслили, що аналіз ціни можна буде провести тільки після завершення січня, який завжди характеризується спадом продажів, а також після нових поставок імпортних нафтопродуктів.

Відео дня

«Нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни бензину, в якій податки та акциз займають більше половини вартості, тому зниження його ціни не може повністю відповідати цінової тенденції на нафту», - наголошується в повідомленні.

Глава Міненерговугілля Володимр Демчишин підтримав ініціативу регулярно публікувати у відкритих джерелах індикативні ціни на паливо і його структуру.

Читайте такожЗавдяки дешевій нафті бензин до кінця січня може подешевшати на гривню – експерт

«Для цього створена постійно діюча консультаційно-аналітична група за участю Мінекономіки, ДФС, НБУ», - додали в міністерстві.

Чергова зустріч планується в кінці наступного тижня.