REUTERS

Вартість нафти марки Brent на біржі ICE різко зросла. Під час пообідніх торгів вартість ф'ючерсів на Brent з постачанням в березні 2016 року, торги якими закриваються завтра, піднялася до позначки $35,18 за барель, що приблизно на 6,28% вище рівня закриття вчорашніх торгів.

Одночасно з цим вартість квітневих ф'ючерсів підскочила до $36,72 за барель, що 8,22% вище рівня закриття вчорашніх торгів, пише РБК.

Стрибок нафтових котирувань стався після того, як у четвер голова Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що Росія може взяти участь у зустрічі ОПЕК, на якій обговорять можливе зниження видобутку нафти.

Відео дня

Нараду зараз намагаються скликати країни ОПЕК, вона повинна пройти в лютому, пояснив Новак. У ній, як очікується, будуть брати участь як члени організації, так і країни, що не входять в ОПЕК.

Читайте такожСвітовий банк погіршив прогноз цін на нафту

Зростання цін на нафту призвело до нового зміцнення курсу російського рубля. Вартість долара на Московській біржі впала до 75,473 руб., що майже на 3% нижче рівня закриття вчорашніх торгів. Курс євро опустився приблизно на 2,7% — до 82,342 руб.