REUTERS

Одна з найбільших в Україні приватних нафтогазовидобувних компаній Burisma, до складу правління якої входять син віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, купує у Serinus Energy 70-процентну частку в компанії "Куб-Газ", що розробляє газові родовища в Луганській області, йдеться в повідомленні компанії.

"Група компаній Burisma прийняла рішення про збільшення інвестицій в Україну та розширення своєї діяльності. Компанія Resano Trading LLC, яка є частиною групи Burisma, підписала угоду і знаходиться в процесі закриття угоди з канадською публічною компанією Serinus Energy Inc. про придбання 70% компанії ТОВ "Куб-Газ", - йдеться в повідомленні компанії.

При цьому суму угоди компанія Burisma не уточнює.

Відео дня

Раніше, наприкінці грудня 2015 року, Serinus Energy на сайті Варшавської фондової біржі повідомила, що продала неназваній компанії частину своїх активів в Україні за 30 мільйонів доларів.

Serinus Energy повідомила, що продала 70-процентну частку в компанії "Куб-Газ". Операцію планувалося закрити до 31 січня 2016 року.

Читайте такожУкраїна може за 10 років перетворитися на експортера газу - глава уряду

Довідка УНІАН. Burisma Holdings - приватна нафтогазовидобувна компанія з активами в Україні. На енергетичному ринку працює з 2002 року. Сьогодні в портфелі компанії є дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатський та Азово-Кубанського басейнах.

Як зазначено на корпоративному сайті компанії за підсумками 2015 року Burisma зайняла 30% частку ринку приватної газовидобутку в Україні.

Весь зазначений обсяг компанія реалізує на внутрішньому ринку України як через трейдерів, так і безпосередньо кінцевим споживачам.

Читайте такожВидобуток газу в Україні протягом року скоротився до 19,2 мільярда кубометрів

Burisma Holdings в 2008 році придбала видобувні компанії "Еско-Північ" та "Парі", в 2012-му отримала дозволу на купівлю "Першої української нафтогазової компанії" та компанії "Нафтогаз Гарант".