REUTERS

Україна до квітня поточного року має намір відновити раніше зупинений через дефіцит вугілля експорт електроенергії в Білорусь, Молдову і почати її постачання до Литви.

Про це на Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу Верховної Ради сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"З квітня, а може навіть з березня, впевнений, будемо відновлювати експорт електроенергії", - повідомив міністр.

Відео дня

Також він розповів, що вже були проведені відповідні переговори з Литвою, Білоруссю і Молдовою.

Читайте такожУкраїна хоче відновити експорт електроенергії в Білорусь і Молдову

Як повідомляв УНІАН, на тлі дефіциту вугілля для теплоелектростанцій Україна за 2015 рік скоротила валютну виручку від експорту електроенергії в 3,2 рази в порівнянні з попереднім роком – до 150,1 мільйона доларів з 487,2 мільйона доларів.

Виручка від експорту електроенергії в Угорщину в 2015 році склала 144,9 мільйона доларів, або 96% від загального експорту електроенергії. У Польщі за звітний період Україна експортувала електроенергію на 2,7 мільйона доларів, до Молдови – на 1,2 мільйона доларів.

Імпорт електроенергії з Росії в 2015 році в грошовому вираженні склав 84,9 мільйона доларів, тоді як в 2014 році Україна електроенергію не імпортувала.

Читайте такожДемчишин каже, що Україні не потрібна російська електроенергія

Довідка УНІАН. Експортом української електроенергії займаються компанія ДТЕК Ріната Ахметова, "Донбасенерго", "Закарпаттяобленерго" та "ЕРУ Трейдинг".