REUTERS

Французька Engie S. A. ініціювала арбітражний розгляд проти ТОВ «Газпром експорт» відповідно до регламенту Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогою переглянути ціни за контрактом на поставку природного газу.

Про це йдеться у звіті російської компанії, передає РБК.

Позов був поданий 23 грудня 2015 року. До 21 січня поточного року «Газпром експорту» необхідно призначити арбітра зі своєї сторони і представити арбітражу свою відповідь на повідомлення про ініціювання розгляду.

Відео дня

У «Газпромі» зазначили, що в даний момент ведуться також арбітражні розгляди щодо перегляду контрактної ціни, ініційовані компаніями DONG Energy, PGNiG, Botas і Shell.

У звіті йдеться, що арбітражний розгляд, раніше ініційований компанією Gasum Oy, було завершено 23 грудня 2015 року угодою сторін після того, як сторони знайшли комерційне рішення поза рамками арбітражу.

Читайте також"Газпром" звинуватив "Нафтогаз" у "несанкціонованому осіданні" газу на $6 мільйонів

У російській компанії повідомили, що в грудні 2015 року досягнута домовленість щодо перегляду ціни на 2016 рік з компанією SPP. Також у вересні 2015 року також були скориговані умови поставок компаніям «Синерджіе Італіане» і «ПреміумГаз».