Фото УНИАН

З 18 лютого на угорських КПП при в’їзді в країну з боку Закарпаття більше не видають водіям спеціальні талони, в яких заповнюється кількість пального у бакові авто та кілометраж, пише Mukachevo.net.

Подібні талони заповнялися і на в’їзді, і на виїзді з країни задля контролю кількості пального, яке потрапляє в країну без додаткового акцизного збору. Таким чином, Угорщина раніше протидіяла ввезенню в країну контрабандного пального з України.

Обмеження були введені з 1 березня 2012 року, і передбачали, що один водій може в’їхати в країну з повним баком пального без сплати акцизного податку лише раз на тиждень.

Відео дня

Угорці пояснювали тоді такий крок великою кількістю спекулянтів та фактичних контрабандистів, які по кілька разів на день перетинали кордон у бік Угорщини з повними баками пального, яке «зливали» у прикордонній зоні за зниженими цінами.

Тоді угорці заявляли про мільярдні збитки від таких контрабандистів, які, за даними угорських митників, тоді становили близько 20% загального трафіку  на кордоні в межах Закарпатської області.

Читайте такожАМКУ бачить ознаки змови на ринку нафтопродуктів – почав розслідування

Нагадаємо, 1 літр дизелю в Угорщині коштує близько 1 євро, а це наразі 30 гривень, тоді як в Україні 1 літр дизелю можна придбати у 2 рази дешевше.