REUTERS

Національна енергетична компанія «Укренерго» під час аукціону продала п'яти компаніям доступ до міждержавних ліній електропередач потужністю 674 МВт для експорту електроенергії в березні, йдеться в повідомленні «Укренерго».

Згідно з повідомленням, «Укренерго» продала більшу частину зазначеної потужності для експорту електроенергії у напрямку «Острів Бурштинської ТЕС» – енергосистеми Словаччини, Угорщини та Румунії», а також у напрямку Польщі. Крім цього, 70 МВт потужності було продано у напрямку Молдови і Білорусі.

Зокрема, компанія «ДТЕК Павлоградвугілля», що входить в структуру енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова, придбала 511 МВт для експорту електроенергії в ЄС.

Відео дня

Енергогенеруюча компанія «Донбасенерго» придбала 30 МВт потужностей для експорту електроенергії в ЄС, 30 МВт для експорту електроенергії в Молдову і 30 МВт – в Білорусь.

«ЕРУ Трейдинг» (займається імпортом газу з ЄС) придбала 10 МВт для експорту електроенергії в ЄС та 10 МВт для експорту електроенергії в Білорусь.

«Глобал Енерджі» придбала 20 МВт для експорту електроенергії в ЄС, і компанія «ПЕК» придбала 33 МВт для експорту електроенергії в ЄС.

Читайте такожУ Міненерговугілля назвали терміни відновлення експорту електроенергії до Білорусі та Молдови

Як повідомляв УНІАН, Україна за 2015 рік скоротила валютну виручку від експорту електроенергії в 3,2 раза в порівнянні з попереднім роком – до 150,1 млн дол. з 487,2 млн дол.

НЕК «Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, яке перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.