president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко наклав вето на ухвалений парламентом наприкінці січня 2016 року закон про продовження мораторію на банкрутство найбільшого в Україні виробника електроенергії – держпідприємства "Енергоатом", що експлуатує всі діючі атомні електростанції в країні.

"02.03.2016 – повернутий з пропозиціями президента", – повідомляється на сайті Верховної Ради.

При цьому текст пропозицій глави держави на сайті відсутній.

Відео дня

Читайте такожРада продовжила мораторій на виплату боргів "Енергоатома"

Як повідомляв УНІАН, за словами голови Комітету Верховної Ради з паливно-енергетичного комплексу Олександра Домбровського, загальна заборгованість перед компанією "НАЕК "Енергоатом" становить 15 мільярдів гривень, а заборгованість компанії перевищила 10 мільярдів гривень.

Законопроект про продовження мораторію на банкрутство "Енергоатому" має забезпечити енергетичну безпеку країни, так як не дозволить кредиторам компанії почати процедуру її банкрутства.

Читайте також "Енергоатом" минулого року отримав 1,2 мільярда гривень прибутку

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва майже 60% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.

По встановленої потужності ядерних енергоблоків Україна займає сьоме місце у світі. Всі реактори типу ВВЕР (водо-водяний енергетичний реактор). В Україні діє 4 атомних електростанції з 15 енергоблоками, одна з яких, Запорізька АЕС, з 6 реакторами загальною потужністю 6000 МВт, є найбільшою в Європі.