Фото УНИАН

  Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» поки що не має чітких планів щодо відновлення закупівлі газу у російського монополіста «Газпрому». Про це сказав журналістам голова держхолдингу Андрій Коболєв.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи закуповуватиме «Нафтогаз» газ у «Газпрому», Коболєв відповів: «Поки що не знаємо».

Крім того, він також не назвав потенційну ціну палива, за якої закупівля була б економічно обґрунтованою. «Ми не розкриваємо цю інформацію», - сказав Коболєв.

Відео дня

Він також не розкрив деталі переговорів щодо підвищення вартості транзиту російського газу українською територією. «Все в процесі, остаточного рішення немає», - сказав Коболєв.

Читайте такожУкраїна з початку року вдвічі скоротила імпорт газу

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин зазначав, що Україна до 2016 може обійтися без купівлі російського газу, повністю замінивши його поставками з Європи.

Разом з тим віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович рекомендував вести переговори щодо газу в форматі Україна - Росія - ЄС з можливістю вироблення умов поставок палива до України і його транзиту до Європи.