REUTERS

Вартість нафти в середу демонструє негативну динаміку на тлі реакції інвесторів на трагічні події в Брюсселі, яку підсилили слабкі дані Американського інституту нафти (API) про зростання тижневих запасів "чорного золота" в країні, свідчать дані торгів.

Сьогодні вранці вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,89% - до 41,42 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,13% - до 40,98 долара за барель, пише Прайм.

Два вибухи прогриміли в міжнародному аеропорту Брюсселя у вівторок близько 08.00 за місцевим часом. Влада країни вважає, що один з вибухових пристроїв міг привести в дію терорист-смертник. Третій вибух стався у вагоні метро на станції Мальбек. В результаті терактів загинули не менше 34 людей, ще 230 отримали поранення. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Відео дня

Новини про теракти знизили попит інвесторів на сировинні товари, в тому числі на нафту. Крім того, негатив на ринку посилили свіжі дані Американського інституту нафти. Згідно зі звітом, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 8,796 мільйона барелів до рекордних 531,8 мільйона барелів. Дані істотно перевершили прогнози експертів, що очікували зростання на 2,7 мільйона барелів.

Читайте такожFT: Саудівська Аравія згодна заморозити видобуток нафти і без Ірану

Пізніше в середу управління енергетичної інформації міністерства енергетики США опублікує свій щотижневий огляд за обсягом комерційних запасів (крім стратегічний резерв) в країні за тиждень, що завершився 18 березня. Згідно з прогнозами аналітиків, показник зріс шостий тиждень поспіль на 3,09 мільйона барелів, до 526,29 мільйона барелів.