Фото УНИАН

Южно-Українська атомна електростанція відключила від енергосистеми країни блок №1 для проведення поточного ремонту з усунення несправності системи регулювання турбіни, повідомляє прес-служба держкомпанії «Енергоатом».

«23 березня о 9:40 енергоблок №1 Южно-Української АЕС відключено від енергосистеми України для проведення поточного ремонту згідно з дозволеною заявкою для усунення несправності системи регулювання турбіни», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що другий енергоблок перебуває в поточному ремонті згідно з дозволеною заявкою для усунення несправностей в системі охолодження генератора. На третьому енергоблоці триває капітальний планово-попереджувальний ремонт.

Відео дня

У повідомленні наголошується, що радіаційна обстановка на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки. Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 23 березня 2016 становить 0,1 мкЗв/год.

«Викиди і скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень», - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також"Енергоатом" почав реконструкцію системи техводопостачання на Южно-Українській АЕС

Довідка УНІАН. Южно-Українська АЕС розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом ДП НАЕК «Енергоатом». Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.

До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введена перша черга: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, в стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3).