REUTERS

Про це йдеться у промові голови британського Міненерго Ембер Радд, пише РБК з посиланням на The Guardian.

«Покладатися на енергію з-за кордону — це ризиковано. Ми бачили, як такі країни, як путінська Росія, використовують постачання газу в якості зовнішньої політики. Загрожують зменшити їх або різко підвищити ціни», — вважає міністр.

За словами Радд, Британія не може дозволити, щоб її «енергетична безпека була захоплена і стала політичним пішаком», що «поставить Європу на коліна». «Працюючи в Європейському союзі, кожна держава може зробити так, щоб це не стало реальністю», — пояснила вона.

Відео дня

Читайте такожГазове протистояння Росії та Туреччини наростає: "Газпром" ризикує втратити мільйони

«Як у блоку, до яких входить 500 млн людей, у нас є сила протистояти Путіну. Ми можемо координувати наш відповідь на кризу. Ми можемо використовувати силу внутрішнього ринку, щоб отримувати газ з інших джерел. Ми можемо опускати ціну імпорту, як це нещодавно сталося у східній Європі, — підкреслила голова Міненерго. — Простіше кажучи, коли мова йде про російський газ, потрібно керуватися приказкою «разом ми вистоїмо, розділені — загинемо».

Читайте такожВеликобританія може не віддати "Газпрому" активи в Північному морі

Міністр також передбачила, що вихід Британії з ЄС буде подібний «електрошоку». «В цьому випадку витрати на енергію у Великобританії, швидше за все, злетять щонайменше на півмільйона фунтів на рік», — підкреслила Радд.