REUTERS

Напередодні переговорів експортерів нафти щодо обмеження видобутку Ірак наростив виробництво сировини до рекордного рівня, повідомляє РБК з посиланням на Bloomberg.

"Добовий видобуток нафти в Іраку в березні зріс до 4,55 мільйона барелів з 4,46 мільйона барелів в лютому. Попередній рекорд було встановлено в січні, коли видобуток становив 4,43 мільйона барелів на день", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що при цьому країна стала постачати більше нафти на світовий ринок: у березні експорт склав 3,81 мільйона барелів на добу порівняно з 3,23 мільйона барелів місяцем раніше.

Відео дня

Ірак наростив видобуток і експорт на тлі підготовки переговорів нафтовидобувних країн щодо замороження зростання видобутку нафти, які мають відбутися в Досі 17 квітня. У лютому Саудівська Аравія, Катар, Венесуела та Росія виступили з пропозицією обмежити видобуток нафти в 2016 році на рівні січня, якщо до угоди приєднаються інші країни. Обмеження має сприяти стабілізації нафтових цін.

Читайте такожСаудівська Аравія не хоче заморожувати видобуток нафти без Ірану

Зустріч, на якій буде обговорюватися це питання, відбудеться в Досі 17 квітня. Свою участь у зустрічі підтвердили 12 країн, повідомив 31 березня міністр нафти Катару Мохаммед бін Салех аль-Сада. За його словами, це Саудівська Аравія, Кувейт, ОАЕ, Венесуела, Нігерія, Росія, Алжир, Індонезія, Еквадор, Бахрейн, Оман і сам Катар.