фото: УНІАН

Про це в ефірі 5 каналу заявила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.

За її словами, гроші в бюджеті для таких домогосподарств передбачені.

"Бюджетом передбачено повне покриття всіх субсидій, необхідних для фінансування всіх домогосподарств, які будуть, власне, потребувати соціального захисту", – розповіла вона.

Відео дня

Ковалів відзначила, що загалом програма субсидій складатиме 40 млрд грн: "35 млрд, плюс ми очікуємо додаткових 5 млрд".

Читайте такожУ "Нафтогазі" підрахували, скільки коштував бюджету дешевий газ для населення: майже $54 мільярди за 10 років

Також Ковалів зазначила, що Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення тарифів на газ саме зараз, щоб у населення був час підготуватися до наступного опалювального сезону, передає DT.ua.

"Це рішення приймається після закінчення опалювального сезону, коли попереду є як мінімум п'ять літніх місяців, коли маленьке споживання. Кожна сім'я, кожна будівля, кожен громадянин має час для того, щоб змінити котел, утеплити будинок, поміняти вікна, поставити лічильники", – сказала Ковалів.

Читайте такожКабміну складно контролювати використання субсидій теплокомуненерго: ціна питання 130 мільярдів

Вона нагадала, що зараз є кілька програм енергоефективності, за якими держава відшкодовує громадянам частину тіла кредиту, а місцева влада – частину відсотків.

Ковалів запевнила, що "ці програми працюють і будуть додатково профінансовано". "За цими програмами ми бачимо щомісячний приріст", – підкреслила чиновниця. 

Читайте також"Нафтогаз" знижує ціни на газ для промисловості

При цьому вона повідомила, що за підтримки європейських партнерів зараз також створюється фонд енергоефективності, який буде профінансований на більш ніж 300 млн доларів.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України, як і планував, встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів. 

У Мінекономрозвитку повідомили, що після прийняття Кабміном рішення про підвищення цін на газ для населення з 1 травня до ринкового рівня вартість теплової енергії для населення збільшується на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.