REUTERS

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на опитування серед представників нафтових компаній, виробників та експертів, передає РБК.

Даний показник є найвищим з 1989 року, коли Bloomberg почав проводити свої дослідження.

При цьому, інші дані наводить Reuters. Опитування, проведене цим агентством, показує, що видобуток нафти в квітні збільшився до 32,64 млн барелів на день з 32,47 млн барелів в березні, що дещо нижче ніж в січні, коли був зафіксований найвищий показник видобутку (32,65 млн барелів) з 1997 року (коли свої дослідження почало проводити агентство Reuters).

Відео дня

Читайте такожЦіна нафти вперше в цьому році перевищила $48 за барель

Обидва агентства зазначають, що зростання відбулося за рахунок Ірану, який стрімко нарощує обсяги видобутку після зняття санкцій. За даними Bloomberg, Іран вже видобуває 3,5 млн барелів, що є найбільшим показником з грудня 2011 року, а за даними Reuters, ця цифра досягла 3,4 млн барелів. Причому Reuters зазначає, що частина нафти, відправленої Іраном на ринок, могла надходити із сховищ.

Зростання видобутку також зафіксовано в Іраку та ОАЕ.

Читайте такожСвітовий банк підвищив прогноз цін на нафту

Що стосується Саудівської Аравії, то Bloomberg зазначає, що ця країна збільшила видобуток на 80 тис. барелів на добу до 10,27 млн барелів, що є рекордним показником з листопада минулого року. Дані Reuters показують, що Саудівська Аравія видобуває 10,15 млн барелів на добу, що нижче березневого показника.

Найбільший спад виробництва був зафіксований у Кувейті, що пояснюється страйком, що мав місце в середині місяця.