REUTERS

Ціни на нафту незначно змінюються у вівторок, оскільки зростання запасів і загроза перенасичення ринку нафтопродуктів переважили збої поставок в Канаді та інших регіонах, які скоротили виробництво більш ніж на 2 мільйони барелів на день.

Сьогодні вранці ф'ючерси на нафту Brent торгуються поблизу позначки $43,79 за барель, що на 0,37 відсотка вище рівня попереднього закриття. Ф'ючерси на американську нафту WTI подешевшали на 0,1 відсотка до $43,40 за барель.

Канадська влада, яка в перший раз змогла оцінити збиток, нанесений місту Форт Мак-Марі в центрі регіону нафтоносних пісків лісовою пожежею, яка скоротила виробництво більш ніж на 1 мільйон барелів на день, повідомила, що майже 90 відсотків будівель вдалося врятувати.

Відео дня

Читайте такожУ Канаді через потужні лісові пожежі продовжує простоювати видобуток нафти

Незважаючи на покращення умов, виробники прогнозують продовження збоїв протягом ще декількох тижнів, оскільки такі об'єкти, як нафтопроводи, які опинилися в безпосередній близькості від пожеж, необхідно перевірити, а евакуйовані на заводи люди повинні покинути виробництво, щоб туди зміг повернутися персонал, повідомляє Рейтер.

Збої поставок у Канаді та інших регіонах призвели до скорочення виробництва більш ніж на 2 мільйони барелів на добу з початку року, фактично звівши нанівець перенасичення ринку, що виникло у 2014 році та знизило ціни на нафту на 70 відсотків до початку їх відновлення раніше в цьому році.

Аналітики Goldman Sachs повідомили, що прогнозують зниження виробництва нафти в США на 650.000 барелів цього року.

Якщо крім збоїв в Канаді враховувати скорочення виробництва у Латинській Америці та Африці, загальна видобуток може знизитися більш ніж на 2 мільйони барелів на добу цього року.

Однак трейдери сказали, що знову фокусуються на зростанні запасів у США, які, як очікується, досягнуть рекордних рівнів, незважаючи на збої в Канаді, яка експортує сюди велику частину своєї нафти.

Запаси нафти в США, швидше за все, зросли минулого тижня п'ятий тиждень поспіль, показало опитування Рейтер. Загальні запаси, як очікується, збільшилися на 500.000 барелів, до рекордного рівня вище 543 мільйонів барелів.

У результаті зростання обсягів виробленого бензину і дизельного палива може переважити попит, незважаючи на наближення літнього сезону.