Фото УНИАН

"Газпрому" та "Роснефти" дозволять частково засекретити інформацію - їм дозволять не публікувати інформацію про низку угод єдиної інформаційної системи (ЄІС), повідомляє РБК з посиланням на лист Мінекономіки РФ.

"Мова йде про внутрішньогрупові закупівлі, придбання нерухомості та угоди з іноземними банками", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ "Газпромі" поскаржилися на різке падіння доходів через низькі нафтові ціни

Відео дня

Як зазначає видання, спочатку проект відповідного розпорядження мало розробляти російське Міненерго, але МЕР написало його за власною ініціативою, і в Міненерго проект підтримали.

"У відповідь на ініціативу міністерства про ЄІС держкомпанії запропонували істотно розширити перелік інформації, яка не має розголошуватися. До нього пропонувалося внести послуги з довірчого управління, брокерських операцій, посередництва і т. д. Однак МЕР не готове йти їм назустріч, оскільки вважає, що це призведе до зниження конкуренції на ринку банківських послуг", - підкреслюють в статті.

У квітні 2016 року уряд у відповідь на лист "Роснефти" вирішило, що державна компанія має самостійно визначати інформацію для розкриття в річному звіті.