bykvu.com

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розпочала прийом документів для проведення попереднього відбору потенційних постачальників природного газу до наступного опалювального сезону, закупівля якого здійснюватиметься на кошти Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), повідомляє прес-служба компанії.

«Нафтогаз України» планує провести попередній відбір підприємств для участі у процедурі закупівлі природного газу, яку буде проведено з 20 червня 2016 року по 20 січня 2017 року. Документи для відбору мають бути підготовлені та надіслані до 10 червня 2016 року», - йдеться в повідомленні компанії.

Також повідомляється, що джерелом фінансування закупівлі газу стане кредит ЄБРР.

Відео дня

«Компанія планує використовувати кошти кредиту ЄБРР для закупівлі природного газу», - відзначили у прес-службі.

Читайте такожУкраїна має намір до 2020 року відмовитися від імпорту газу – Міненерговугілля

Як повідомляв УНІАН, ЄБРР у вересні 2015 року виділив «Нафтогазу» 300 млн дол. на закупівлю газу у європейських компаній. Рішення було ухвалене Радою директорів банку 30 вересня і закріплено кредитними та гарантійними угодами, підписаними під час українсько-німецького саміту в Берліні в середині жовтня.

20 травня 2016 року «Нафтогаз України» виплатив останній транш кредиту разом із відсотками за відновлюваною кредитною лінією ЄБРР у розмірі 300 млн дол.

В 1-му кварталі 2016 року Україна не здійснювала закупівлю російського газу. Основними постачальниками в цей період були Польща, Угорщина і Словаччина.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.