Фото УНИАН

Україна з 1 червня скоротила добовий імпорт природного газу зі Словаччини вчетверо порівняно з показниками травня цього року – до 488 тис. куб м.

Читайте такожЗапаси газу в українських сховищах зросли до 9,2 мільярда кубів

Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи Словаччини - компанії Eustream.

Відео дня

Згідно з інформацією, в травні Україна імпортувала в середньому зі Словаччини газ обсягом 1,9 млн куб. м на добу. При цьому 1-2 червня імпорт зі Словаччини становив 488 тис. куб м. Заявка на постачання газу 3 червня вказана на такому ж рівні.

За інформацією оператора вітчизняної ГТС – компанії «Укртрансгаз», станом на 1 червня Україна імпортувала газ лише зі Словаччини. Поставки газу з Польщі та Угорщині не здійснювалися. Закупівлі «блакитного палива» з Росії не проводяться вже 189 днів.

Читайте також"Газпром" поставив на окупований РФ Донбас газу на $600 мільйонів, але вимагає оплати з України

Як повідомляв УНІАН, у січні-травні цього року Україна скоротила імпорт природного газу на 34,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 3 млрд куб. м.

НАК «Нафтогаз України» має намір збільшити закупівлі газу з ЄС для підготовки до майбутнього опалювального сезону в третьому кварталі. Для фінансування закупівель держкомпанія, як і минулого року, має намір використати кредитні кошти ЄБРР. Очікується, що «Нафтогаз» використовуватиме 300 млн дол. позики або навіть більшу суму.

Ця кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року, і «Нафтогаз» зможе скористатися нею протягом наступних двох опалювальних сезонів.