REUTERS

Про це повідомляє ТСН з посиланням на агентство Bloomberg.

Зокрема, йдеться про контракти з термінами виконання в кінці 2018-го, 2019 і 2020 років за ціною $80, $100 і $110 за барель відповідно.

Повідомляється, що за останній місяць один інвестор купив такі опціони більш ніж на 4 мільйони барелів нафти. Деякі інвестори мають більш високі очікування: на біржі пропонуються контракти за ціною $ 125 за барель в 2018 році і по $ 150 в кінці 2020 року.

Відео дня

Читайте такожСвітові ціни на нафту повернулися до зниження

Як вважає Bloomberg, ці угоди вказують на очікування рядом інвесторів кризи пропозиції на ринку нафти через скорочення капітальних витрат нафтових компаній.

"Ринок зіткнеться з кризою пропозиції протягом найближчих 24 місяців... Деякі хедж-фонди вважають, що ціни на нафту різко зростуть і скорегують попит", - наголосив головний спеціаліст щодо світових товарних ринків Bank of America Merrill Lynch Франсиско Бланш.

Нафта, додавши за тиждень у вартості близько 3,5%, тримається на високих відмітках. Раніше цього тижня статистика показала зниження запасів у США при тому, що зберігаються перебої з поставками з Канади та Нігерії.