REUTERS

Світові ціни на нафту в середу зростають на тлі повідомлень Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів "чорного золота" в країні, і в очікуванні статистики Міненерго США, свідчать дані торгів.

Читайте такожЕкспорт іранської нафти після зняття санкцій зріс втричі

Станом на ранок вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,47% - до 49,49 долара за барель ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,71%, до 48,19 долара за барель, повідомляє Прайм.

Відео дня

За даними API, запаси нафти в США минулого тижня скоротилися більше, ніж прогнозували експерти - майже на 4 мільйони барелів. Аналітики очікували скорочення лише на 2,4 мільйона барелів.

Пізніше в середу дані про запаси нафти в США повідомить Міненерго країни. За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 24 червня, показник знизився на 2,365 мільйона барелів, або на 0,45% - до 528,235 мільйона барелів.

Позитивна динаміка повернулася на нафтовий ринок ще у вівторок, оскільки шок від рішення Великобританії вийти зі складу ЄС (Brexit) почав поступово проходити і інвестори знову звернули увагу на ризикові активи. "Ризикові настрої (на ринках - ред.) повинні сприяти подальшому зростанню цін на сировинні товари", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.

Крім того, підтримку нафтовим цінам надають очікування, що можлива страйк робітників нафтової галузі в Норвегії, початок якого очікується в суботу, призведе до скорочення виробництва сировини в країні.