REUTERS

Ринок нафти рухається до балансу, вважають міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх і генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо. У неділю вони зустрілися в Дахрані, повідомляє саудівське агентство SPA.

Читайте такожІран відвойовує свою частку ринку: відправив до Польщі перший після санкцій танкер з нафтою

На переговорах аль-Фаліх і Баркіндо обмінялися думками про ситуацію на ринку нафти і погодилися з тим, що ціни на неї починають зміцнюватися.

Відео дня

Голова саудівського міністерства також відзначив важливість ролі ОПЕК у підтримці стабільності нафтових ринків. Він розповів, що Ер-Ріяд прагне задовольняти зростаючий попит на нафту і забезпечувати надійне постачання палива. У повідомленні SPA йдеться, що Баркіндо, в свою чергу, "високо оцінив" якість нафтових об'єктів у Саудівській Аравії та її внесок у підтримку стабільності на ринку, передає РБК.

Читайте такожРосіянам радять звикати до низьких цін на нафту

Халід аль-Фаліх зайняв пост голови Міністерства енергетики на початку травня. Його міністерство прийшло на зміну Міністерству нафти Саудівської Аравії. Аль-Фаліх також очолює найбільшу нафтову компанію країни Saudi Aramco.

Про те, що світовий нафтовий ринок рухається до балансу, в травні заявили експерти Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). На їхню думку, його буде досягнуто за рахунок стабілізації попиту і падіння пропозиції через скорочення видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК.