REUTERS

Станом на 20:49 вартість бареля Brent з постачанням у вересні була $48,51, що на 4,82% вище відносно початку торгів, передає РБК.

На відкритті торгів барель Brent торгувався по $46,09, в той час як на закриття вчорашніх торгів — по $46,25. Ціна серпневих ф'ючерсів на техаську нафту WTI також піднімалася у вівторок майже на 4,5%, до $46,77 за барель.

Читайте такожЦіни на "чорне золото" ростуть через протікання нафтопроводу в Іраку

Відео дня

«Ми протестували нижню межу діапазону $45-50 вчора. Ціни впали нижче $45, після чого знову почали купувати нафту», — розповів Bloomberg Білл О'Грейді, головний ринковий стратег фонду Confluence Investment Management, що управляє $4,9 млрд.

Згідно з опитуванням Bloomberg, на ринку очікують продовження зниження запасів американської нафти, яке спостерігається вже сім тижнів. Згідно з даними Управління з енергетичної інформації, запаси нафти в США за тиждень, що закінчується 1 липня, скоротилися на 2,2 млн бар., до 524,4 млн бар.

Читайте такожЗМІ повідомили про прогноз МВФ щодо цін на нафту

За даними Міжнародного енергетичного агентства, напади на об'єкти нафтової промисловості Нігерії скоротили виробництво нафти в цій країні в травні майже на 1,4 млн бар. у добу — до найнижчого за 27 років рівня. Пауза у нападах, за даними нігерійської влади, допомогла збільшити видобуток до 1,9 млн бар. станом на 8 липня, проте атаки на трубопроводи Chevron минулого тижня поставили відновлення ситуації під сумнів, пише Bloomberg.

«Ринок різко стискається через ситуації в Канаді та Нігерії, а також через зниження обсягів виробництва тут [в США]», — розповідає агентству головний стратег з економіки Macro Risk Advisors Кріс Кеттеман.

Зростання нафтових котировок також співпало з публікацією доповіді ОПЕК, в якому картель спрогнозував зростання світового попиту на нафту на 1,2 млн бар. у день наступного року, до 95,3 млн бар. в день.