Фото УНИАН

Україна в рамках диверсифікації джерел постачання природного газу в країну вже понад 230 днів не використовує прямі поставки палива з Росії, повідомила в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.

"Ми не купуємо газ у Росії вже 231 день, - сказала Ковалів. - Ми стали його (газ - УНІАН) купувати не за політичними угодами, а за ринковими умовами. І тому від нас як від держави ніхто не може вимагати тепер політичної лояльності або ущемлення державного суверенітету".

Читайте такожУкраїна має намір до 2020 року відмовитися від імпорту газу – Міненерговугілля

Відео дня

При цьому вона підкреслила, що вперше уряд встановив прозору ринкову ціну на газ, що також дозволило подолати хаос і корупцію на внутрішньому ринку газу країни.

Як повідомляв УНІАН, Україна за підсумками січня-березня 2016 року імпортувала 2,647 мільярда кубометрів природного газу на суму 521,7 мільйона доларів. Весь обсяг газу було імпортовано з країн Європи.

31 березня "Нафтогаз" заявив, що не планує відновлювати закупівлю газу у "Газпрому" з 1 квітня 2016 року, оскільки ціна газу, запропонована російською компанією на II квартал 2016 року, є вище пропозиції європейських постачальників "Нафтогазу".