REUTERS

Світові ціни на нафту в середу продовжують знижуватися на тлі повідомлень Американського інституту нафти (API) про зростання запасів "чорного золота" у США, повідомляє Прайм з посиланням на дані торгів.

"Станом на 14:10 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent втрачала 0,16% - до 44,91 долара за барель, ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,49%, до 42,56 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

За даними API, запаси нафти в США зросли за тиждень, що завершився 5 серпня, на 2,1 мільйона барелів. При цьому аналітики очікували зниження запасів.

Відео дня

Читайте такожАмериканські нафтогіганти на фоні низьких цін втрачають прибутки та множать збитки

"Тепер інвестори чекають дані про запаси від Міненерго США, які будуть опубліковані пізніше в середу. На думку аналітиків, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень знизилися на 1,025 мільйона барелів, або на 0,2% - до 521,475 мільйона барелів", - підкреслює видання.

Негативні настрої на ринку також викликав новий прогноз Міненерго США за цінами на нафту, опублікований у вівторок. На думку відомства, середня вартість нафти марки Brent 2016 року становитиме 41,6 долара за барель замість очікувалися в липні 43,7 долара за барель. Прогноз на 2017 рік погіршений - середня ціна тепер очікується на рівні 51,58 долара за барель замість 52,15 долара.