REUTERS

На світових торгах у вівторок, 16 серпня, ціни на нафту знижуються з 5-тижневих максимумів на тлі фіксації трейдерами прибутку після зростання нафтових котирувань на 16 відсотків з початку серпня, яке багато в чому було спровоковано розмовами про можливі заходи виробників для стабілізації ринку, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 0,64% - до $48,04 за барель, ф'ючерси на американську нафту WTI - на 0,59%, до $45,47 за барель.

Читайте такожМЕА знизило прогноз зростання попиту на нафту в наступному роціСтимулом до ралі на ринку чорного золота стали розмови країн-виробників про скоординовані дії, спрямовані на стримування перенасичення ринку.

Відео дня

"Вартість нафти зросла до чотиритижневого максимуму на тлі посилених розмов про те, що ОПЕК обговорить можливість обмеження виробництва на майбутній зустрічі членів групи", - повідомляють аналітики банку ANZ.

На думку аналітиків, вплив на ринки надав також видобуток нафти у Венесуелі.

"Повідомлення про те, що виробництво нафти у Венесуелі чекає неминучий крах, також підтримало ціни", - зазначають аналітики ANZ.