Фото УНІАН

Верховна Рада прийняла у другому читанні закон, яким скасуються необхідність ведення державного реєстру виробників рідкого біологічного палива та біогазу, що знижує бюрократичні перешкоди для ведення цього бізнесу.

Читайте такожРада скасувала підвищення зарплат нардепам

За ухвалення законопроекту №4618 «Про внесення змін до статті 8 закону України «Про альтернативні види палива» за основу і в цілому проголосували 243 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олексій Рябчин повідомив, доповідаючи по законопроекту, що згідно з законодавством, держава має вести реєстр біопалива, якщо його виробники можуть отримувати пільги.

«Ці пільги більше не застосовуються до біопалива, тому необхідності вести такий реєстр немає», - сказав Рябчин.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроект був розроблений в рамках політики дерегуляції, яка була затверджена розпорядженням Кабінету міністрів від 18 березня 2015 року.

Як повідомляв УНІАН, на початку травня 2016 року цей законопроект був поданий до Верховної Ради і направлений на доопрацювання у парламентському комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу.

14 червня парламентські комітети завершили розгляд цього проекту закону.

Даний законопроект вносить зміни в базовий для галузі альтернативної енергетики закон України «Про альтернативні види палива».